Påsken er over og vinteren er tilsynelatende på hell. Vi hadde en fantastisk værpåske, en påske det er lenge siden vi har hatt og sikkert lenge til vi får igjen. Så stabilt fint vær hele uka, kaldt på nettene og ikke en sky på himmelen på hele uka. Dette kan en vel si har vært vel fortjent etter en vinter med veldig mye vær. En følelse av at vi ikke har fått et pusterom på hele vinteren, vind og snø har vært gjengangeren ispedd flere perioder med beinhard kulde.For snøflyttere, løypekjørere og andre som jobber med snø har det vært en hard vinter. Nå ser vi frem til roligere tider, vi gleder oss våren fjerner store mengder snø og bringer sommeren frem. Men, på den annen side, vi ser også frem til flotte vårturer på skareføre i fjellet… det må komme en dag.

Femund Friluft har vært gjennom sin første vinter, og vi er fornøyd med det vi har gjort. Vi har hatt grei trafikk, men ønsker oss mer. Et prøveprosjekt er gjennomført med lavvo på Volsjøen, dette har vært spennende og vi er fornøyd med vinteren. En sesong med foreløpig dårlig fiske har nok gjort etterspørselen noe mindre. Om en uke plukkes lavvoen ned og fraktes tilbake til Elgå. Her setter vi den opp igjen, og den vil være tilgjengelig for overnatting gjennom sommeren. Vi ser også at et tilbud vi ikke har frontet har størst etterspørsel vinterstid, hundekjøring. Vi har startet jobben med å bygge opp kennelen til å kunne ha et godt tilbud på dette i løpet av noen år. Vi ønsker å bygge opp fra bunnen og har 7 søte, små valper på 3 uker kravlende i valpekassa. De vil selvfølgelig trenge tid, men denne verden er forunderlig, om et halvår begynner innkjøringen. Kommende vinter er de på tur foran slede og ski. I de voksne rekker i hundegården er det også forandringer. Vår siste krumtapp og lederhund, Demon, måtte dessverre legge inn årene og trekker nå i Seppala sitt spann. Til stor sorg hos store og små, måtte vi erkjenne at han ikke kom seg over et problem med prostataen. Etter 11 år hos oss, med masse glede, masse fine turer sommer og vinter, masse prating og kos er nå tiden forbi…. Bedre kløvhund har jeg aldri vært borti. Stor og sterk, med stolthet i steget, bar han villig mat og klær for både seg selv og sine venner. Stolt var han også når han kunne lede sine venner gjennom skog og mark, over fjell og vidder, foran slede og vogn. Demon var den som skulle lære opp våre nye håp til å bli dugelige trekkhunder og kløvhunder. Nå er Ayla veldig klar på at Solo skal bli den nye Demon. Han er den heldige utvalgte som blir Ayla sin hund, han skal lære å bære kløv, han skal trekke Ayla på ski, han skal bli veldig glad i kos, han skal bli en god lederhund. Jeg overbevist om at hun vil klare å forme Solo som hun ønsker. Inntil den tid, vil vi nok prøve å få inn en ny lederhund som kan vise veg for de håpefulle. Vi har noe på gang.

Solo aner lite om hva fremtiden bringer

Demon leder spannet med halen hevet

Vi går nå inn i en mellomsesong, den vil vi bruke til å puste ut og samle krefter. Vi vil nyte tida, dra på tur, men vi ser også fremover. Sommeren er under planlegging, vi jobber med endringer på hjemmeside, og vi ser på alternative kanaler og markedsføring for å komme ut med produktene våre til potensielle kunder. For sommeren vil mye være det samme, og noe nytt kommer opp. Vi har kanoer underveis, dette vil det bli noe rundt. Vi utvider tilbudet rundt fjorårets sommerleir til flere aldersgrupper. Det vil komme et spennende opplegg for ungdommer i alder 13-16 år, dette er rett rundt hjørnet. Vi ser frem til sommeren, ta kontakt for spørsmål og avtaler, vi hjelper gjerne til!