Den perioden i en kennel der tispene kommer på at nå skal det skje, nå gjør vi oss klare for gutta. Det inntreffer to ganger i året, og forsåvidt like greit så samordner de gjerne dette her. Det begynner med at en av dem frister gutta, omrokkeringer i hundegården og vips… så begynner neste….. og neste. Gutta uler og hyler og snuser og markerer. Sover ikke…spiser ikke…. 14 dagers mareritt for en stakkars hundeeier. Hos oss innviet Vona det nye året, Røa og Sunny har fulgt opp. Nå er de på topp alle tre, og alt føles som et salig kaos. I tillegg har vi besøk av den forvirra huskyen Isa fra Koppang, stakkar forstår veldig lite av korthåringer, langhåringer, stå på line og løpe i spann, være ute løs uten å besøke naboen, spise spekt sik, børste sveisen osv, osv… Isa får nok 14 dager av sitt liv hun sent glemmer. Nå er Sunny såpass fristende at selv Pettersen har begynt å forstå noe av livets gleder. Om det vil gjøre noe monn er vel heller usikkert, men han får holde seg unna. Vi har bestemt oss for å ta turen nordover og besøke Felix hos Ingunn Holøymoen og Petter Swift på Røros. Søndag skysser vi henne dit, så får vi se om hun vil være med på morroa og alt går som vi ønsker. Vi håper at dette går bra og at det kan bli valper i Elgå på vårparten her.

Over til Bergen, eller rettere sagt Sirbma. Vi har nå fått Volsjølavvoen vår levert, etter noe forviklinger selvfølgelig, med Postnord fra Tana. Med stor spenning måtte den prøvemonteres hjemme på gården. I løpet av en liten time var lavvoen sluppet løs av fraktpakken og oppe i stående stilling. Det må sies å være godkjent, noe av konseptet er at det skal være enkelt. Lavvoen har vært her i to døgn, er montert, fyrt opp, Kamilla har bikka kakaoen sin, Katrine har brent hull i dunjakka (eller høna rakner, som dagens besøk fra Engerdal sa) I det hele tatt er det viktigste gjort, nå er det snart tid for overnatting. Vi ser at vi kan like den nye boligen vår og gleder oss til å få den opp til Volsjøen. Vår tillatelse på Volsjøen gjelder fra 15.februar, så vi får bruke den hjemme foreløpig. Når lavvoen er oppe der, er konseptet å bruke den som overnatting for turister som vil være med oss på isfiske.

Sånn går no dagan, vi har vært gjennom en liten kuldeperiode, nå står Sibir- stormene for døra. Vinteren leverer, det er bare å henge på!:-)