Opplev Femundens villmark (5 dager)

Dag 1: Velkomstdag

Vi koordinerer henting på buss og kjører dere til bygda Elgå ved Femundens østbredd. Dere blir da kjørt til Båtstø camping og kan installere dere i hytta der. Hvis dere kommer med bil kan dere kjøre direkte til Båtstø camping i Elgå.

Etter innlosjering og litt avslapping serveres middagen på Femund fjellstue, som ligger kun 300 meter unna hytta ved Båtstø camping

Utover kvelden nyter dere utsikten, stillheten og den fantastiske lufta vi har ved Femunden.

Dag 2: Kanotur

Gjesten spiser frokost på egenhånd i hytta før guiden kommer og plukker dere opp.

Vi drar ut til et av de fine kanovannene vi har i nærheten av Elgå. Her gjennomfører vi en opplæring i bruk og sikkerhet, før vi setter kanoene ut på vannet. Vi begynner veldig forsiktig og tar dette veldig med ro. Finner oss etter hvert et fint sted der vi fyrer bål og spiser pinnebrød til lunsj. Turen vil vare ca. 4-5 timer totalt.

Hvis det er ønskelig legger vi inn en vandring opp i de omkringliggende fjellene. Dette vil kreve noe kondisjon, men er ikke veldig krevende.

Vel tilbake i hytta er det tid for dusj og avslapping etter en fin dag i kanoen.

Middagen foregår også i dag på Femund Fjellstue før du nyter kvelden etter eget ønske, overnatting er på Båtstø camping.

Dag 3: Villmarksdag

Gjesten spiser frokost på egenhånd i hytta på Båtstø camping.

Etter frokost kommer guiden og plukker dere opp før ferden går ut i nærliggende villmark. Vi går gjennom skogen og ser på dyr og dyrespor vi kommer over. Her ferdes daglig både rein og elg i tillegg til flere mindre arter.  Målet er at vi i løpet av dagen skal få se elgen. Vi ser også på tradisjonell norsk bruk av villmarka, og vi vil fyre bål til lunsjen. Der spiser vi en gammel brødrett fra nord- amerikanske pelsjegere, Bannock.

Dette er en spennende dag der vi griper tak i det vi kommer over i den omkringliggende skogen. Turen varer i 4-5 timer totalt.

Etter endt tur er vi tilbake i hytta til avslapping før middag. Middagen blir i dag servert i fjøsstuggu på Båtstø camping.

Overnatting på Båtstø

 

Dag 4: Livet som reingjeter

Innstallering i nordlyslavvo.

Etter frokost blir gjesten plukket opp på Båtstø camping og kjøres til nordlyslavvo, som er siste nattas overnatting. Etter installering der, kjører vi over til Storsætra på svensk side, der venter lokal befolkning fra den samiske kulturen. Vi er så heldige å få være med å gå sammen med reinsdyrene ut til deres tradisjonelle samiske lavvo, der vi blir servert både samiske historier og småretter. Denne turen tar totalt 2-3 timer.

Etter turen tilbake til oppstartspunkt kjører vi tilbake til lavvo der gjesten får tid til å gjøre litt som de selv vil før middagen blir servert.

Middag fra Femund Fjellstue serveres i lavvo

Kvelden nytes inne i lavvo med utsikt til nattehimmelen eller ute i gapahuken ved leirbålet. Er det ønskelig kan dere få være med og hilse på våre glade alaska huskyer når de får kveldsmaten sin.

Dag 5: Avreise

Pakking og avreise

En rolig morgen med god frokost i nordlyslavvo. Hvis det er ønskelig er det muligheter for en dusj på Båtstø før avreise. Etter pakking blir gjesten transportert tilbake til buss.

For sammensatte grupper alternerer vi på overnatting i nordlyslavvo

Varighet:5 dager, 4 netter

Pris: 9500,- pr.pers.

Inkludert i prisen:

 • Turleder
 • Overnatting 3 netter i hytte
 • Overnatting 1 natt i nordlyslavvo
 • Alle opplevelser
 • 4 middager og all annen mat
 • Transport til og fra Trysil

Dette trenger du:

 • Turbekledning for norsk sommer (husk at den norske sommeren kan bli kald)
 • Toalettsaker
 • Annen personlig utrustning

Når kan jeg booke denne turen?

Denne turen er tilgjengelig fra juni til oktober. I uke 26 og 27 er vi opptatt med andre arrangementer

Booking og kanselleringer:

Når du gjør en booking på denne turen behandler vi den manuelt og sjekker opp datoer og tidspunkt. Du får en tilbakemelding på e-post når alt er kontrollert, normalt innen 24 timer. Når bookingen er bekreftet sender vi ut faktura for oppholdet.

 • Kanselleringer gjort mer enn 45 dager før turen starter gir full refusjon
 • Kansellering mellom 15 dager og 45 dager før turstart gir 50 % refusjon
 • Kansellering senere enn 14 dager før turstart gir ingen refusjon