Opplev vinteren i Femundens villmark (5 dager)

Dag 1: Velkomstdag

Vi koordinerer henting på forhåndsavtalt ankomstdestinasjon og kjører dere til bygda Elgå ved Femundens østbredd. Dere blir da kjørt til Båtstø camping og kan installere dere i hytta der. Hvis dere kommer med bil kan dere kjøre direkte til Båtstø camping i Elgå.

Etter innlosjering og avslapping serveres middagen på Femund fjellstue, 300 meter unna hytta på Båtstø camping.

Utover kvelden nyter dere utsikten, stillheten og den fantastiske lufta vi har ved Femunden.

 

Dag 2: Hundekjøring

Gjesten nyter frokosten på egenhånd i hytta. Etter en rolig start på dagen kommer guiden og plukker dere opp ved hytta og kjører dere til Femund Frilufts tilholdssted i Elgå. Vi starter opp i velkomstarenaen med kaffe fra bålet og informasjon om dagen. Her vil det bli gitt opplæring i hvordan du møter hundene og hvordan man kjører en hundeslede. Vi går så inn i hundegården der de glade Alaska huskyene står og venter på oss. Vi velger ut og seler opp hundene som skal være med på tur. Du deltar i oppseling i den grad du ønsker, og får den hjelp du vil ha underveis.

Når alt er klart løfter vi anker og suser inn i skogene og opp i fjellene. Det blir stille rundt oss og vi nyter kraften og iveren fra hundene. Vi er ute totalt 2-3 timer og har pause med lunsj underveis. Vi serverer pinnebrød varmet på bålet. Vel tilbake i hundegården får hundene velfortjent mat og stell før vi seler av og setter de på plass igjen. Hele opplegget varer ca. 4 timer.

Guiden kjører dere så tilbake til Båtstø camping der det blir muligheter for en dusj og avslapping før middag.

Middagen foregår også i dag på Femund Fjellstue. Overnatting i hytter på Båtstø camping, der kvelden nytes i ro og stillhet på egenhånd.

Dag 3: Elgsafari

Frokosten inntas på egenhånd i hytta før guiden kommer og henter dere. Skogene i området er levestedet til mange dyrearter, som rein, elg, hare og rev. Vinterstid kommer elgen trekkende fra nord til godt beite i området. Vi vandret ut i skogene og har stor sannsynlighet for å få se elg på denne turen. Med truger tar vi oss fint frem i skogsterrenget, men vi går hele tiden i et rolig tempo.

Underveis på turen stopper vi og fyrer bål for lunsj og avslapping. Over bålet steker vi en brødrett fra de nord- amerikanske pelsjegere, Bannock. Nydelig brød servert med syltetøy.

Turen vil vare i ca. 5 timer med pause. Guiden følger dere tilbake til hyttene etter endt tur. Nå er det muligheter for dusj og avslapping.

I dag blir middagen servert i Fjøsstuggu på Båtstø camping, med mat fra Femund fjellstue. Overnatting i hytter på Båtstø camping.

Dag 4: På vandring med reinsdyrene

Til avtalt tid etter frokost kommer guiden og henter dere og kjører dere til Femund Friluft sin nordlyslavvo. Der blir dere installert før vi kjører over grensen til Storsætra i Sverige. Der skal vi få være med lokale samer på vandring med reinsdyrene til en oppvarmet kåte. Her blir vi servert gode historier om reinens vandring, samt kaffe og samiske småretter. Dette er en fantastisk opplevelse som gir et godt innblikk i en lokal tradisjon.

Etter endt tur kjører vi tilbake til Norge og Elgå. Her inntar vi lavvoen, der middagen blir servert med mat fra Femund fjellstue.

Etter middag nytes kvelden på egenhånd i lavvo med utsikt til nattehimmelen eller ute ved leirbålet.

Dag 5: Avreise

Etter servert frokost i lavvo er det tid for pakking av utstyr. Hvis det er ønskelig er det muligheter for en dusj på Båtstø camping før avreise. Dere blir så kjørt tilbake til avtalt avreisedestinasjon.

Varighet:5 dager, 4 netter

Pris: 9500,- pr.pers.

Inkludert:

 • Turleder
 • Overnatting 3 netter i hytte
 • Overnatting 1 natt i nordlyslavvo
 • Alle opplevelser
 • 4 middager og all annen mat
 • Transport til og fra ankomstdestinasjon

Dette trenger du:

 • Gode og varme vinterklær
 • Varme sko
 • Toalettsaker og håndkle
 • Annet personlig utstyr

Når kan jeg booke turen

Vintersesongen varer normalt fra begynnelsen av januar til midten av april. I januar har vi korte dager, med et spesielt lys og flotte kvelder. Vinteren er som kaldest i januar, før været blir noe varmere etter hvert som sola står høyere på himmelen utover vinteren.

Booking og kanselleringer:

Når du gjør en booking på denne turen behandler vi den manuelt og sjekker opp datoer og tidspunkt. Du får en tilbakemelding på e-post når alt er kontrollert, normalt innen 24 timer. Når bookingen er bekreftet sender vi ut faktura for oppholdet.

 • Kanselleringer gjort mer enn 45 dager før turen starter gir full refusjon
 • Kansellering mellom 15 dager og 45 dager før turstart gir 50 % refusjon
 • Kansellering senere enn 14 dager før turstart gir ingen refusjon