Opplev vinteren med oss!

En smakebit av hundekjøring

Bli med oss på tur med glade huskyer. Du møter opp i velkomstarenaen vår i Elgå, der gir vi en kort og god opplæring i hvordan du kjører slede. Vi går inn i hundegården. Her står de glade Alaska huskyene og venter på deg, og vi velger ut og seler opp hundene som skal være med på tur. Du deltar i oppseling i den grad du ønsker, og får den hjelp du vil ha underveis.

Når alt er klart løfter vi anker og suser inn i skogene. Det blir stille rundt oss og vi nyter kreften og iveren fra hundene. Vi kjører en runde på ca. 2 km og vender tilbake til hundegården. Ved endt opplegg får hundene velfortjent mat før vi seler av og setter de på plass igjen.

Tid: På bestilling, fredag, lørdag eller søndag. Ta kontakt for andre ønsker.

Varighet: ca.2 timer

Pris: 550,- pr.pers-

Sesong: Når føret tillater det, normalt fra medio januar til medio april

Inkludert:Hundekjøring, kaffe/te m/noe attått

Halvdagstur med hundekjøring

 

Vi starter opp i velkomstarenaen vår med litt varm drikke og informasjon. Vi gir opplæring i hvordan du du kjører sleden, samt at vi sier litt om huskyens historie og bruk. Vi går så inn i hundegården til våre glade huskyer som venter der. Vi velger ut hundene som skal på tur, og seler opp spannene.

 

Når alt er klart løfter vi anker og suser inn i skogene. Det blir stille rundt oss og vi nyter kreften og iveren fra hundene. Vi kjører opp i fjellet og nyter opplevelsen sammen med hundene. Vi tar en stopp med en matbit for både to- og firbeinte underveis. Ved endt opplegg får hundene velfortjent mat før vi seler av og setter de på plass igjen.

Tid: På bestilling, fredag, lørdag eller søndag. Ta kontakt for andre ønsker.

Varighet: 3-4 timer

Pris: 1500,- pr.pers-

Sesong: Når føret tillater det, normalt fra medio januar til medio april

Inkludert:Hundekjøring, kaffe/te m/noe attått

Damer på (glatt) isen

-Tidenes venninnetur!

Bli med på jentetur innerst i Femundsmarka og opplev magien i fjellet vinterstid.

Med snøscooter tar vi deg fram gjennom skog, over fjell og over flere fiskevann. Vel framme skal du bo i enkel fiskebu med fisketradisjoner fra gammelt av. Her kan du slappe av i nydelige omgivelser og kjenne på roen. Du kan prøve isfiske og er du heldig, får du spennende opplevelser på isen og muligheter til å dra opp ørret og røye av meget høy kvalitet. Under hele oppholdet vil du få servert hjemmelaget og for det meste lokalprodusert mat. Hva som skal stå på menyen bestemmes i fellesskap i forkant av turen.

Turen legges opp som helgetur, med avreise fra Elgå midt på dagen fredag og retur midt på søndag. Under hele oppholdet vil guiden være tilstede og besørge skyss, matlaging, oppvask, rydding, guiding til gode og ønskede opplevelser. Enkel innføring i friluftsliv vinterstid hvis ønskelig.

Turen krever middels skiferdigheter og god bekledning som gjør det forsvarlig å ferdes til fjells i vinter-Norge i all slags vær.

Tid:      2.-4. mars  eller  16.-18. mars   2018

Varighet: 3 dager

Pris: 5750,- pr person. Max 4 pers (damer!)

Inkludert i prisen: Scootertransport, parkering, praktisk bistand, guiding og informasjon under hele oppholdet, lån av pilkestikke, alle måltider samt all drikke, sengeklær, oppvask, rengjøring.

Mat: Måltidene som serveres vil ha et lokalprodusert preg. I forkant av turen setter vi opp meny i fellesskap. Vi har fantastiske råvarer i våre omgivelser; Elg, rein, ørret, røye, sik, multe, tyttebær osv osv Hjemmebakt brød.

Nødvendig utstyr: Solid vinterbekledning, ski.

Snørekjøring på ski med hund

På bestilling kan du få bli med en av våre huskyer på skitur. Alaska huskyene er mest kjent som motorer i hundespann med slede. Vi bruker våre hunder mye til snørekjøring med en eller to foran i strikk festet i et spesiallaget snørekjørerbelte. Dette krever noe skiferdigheter, men det gir en fantastisk følelse når du suser over viddene bak ivrige hunder.

Oppmøte i hundegården, der vi plukker ut de hundene som skal få være med på tur. Den største delen av sesongen starter vi fra hundegården, på vårparten må vi forflytte oss litt i bil. De aller fleste av hundene våre fungerer utmerket til snørekjøring. Vi stopper underveis på skituren og nyter medbrakt varm drikke.

Tid: På bestilling, fredag, lørdag eller søndag.

Varighet: 3-4 timer

Pris: 500,-

Sesong: Når føret tillater det, normalt fra medio januar til ca.1.mai

3 dagers ekspedisjon med hund og isfiske

Vi har flere fine fiskevann innen god snørekjøreravstand fra hundegården. Vi syr sammen et opplegg med overnatting der hundene hjelper til med å gjøre skituren inn til vannet lettere.

Opplev den gode følelsen med drahjelp fra en ivrig husky. Over fjell og vidder kjenner du suset fra villmarka og stillhet kun brutt av skistaver og hesende hunder. Vel fremme etableres camp og hunder stelles, før dagene står til rådighet for fisket. Kjenn på Femundsmarkas mystikk rundt deg og spenningen ved å nappe i stikka med snøre og krok i vannet hos de fine fiskene. Med på turen har du lokalkjent guide som viser deg gode plasser å prøve på. På fisketur er det aldri garanti, men vi vil gjøre vårt for at du får en minnerik fiske- og naturopplevelse.

Hundene er fleksible og blir gjerne med på en skitur under oppholdet, ellers er de bare veldig lykkelige over å få være på tur.

Turen krever at du er i noe form, og har skitekniske ferdigheter.

Tid: På bestilling fredag til søndag

Varighet: 3 dager

Pris: 4500,- pr.pers

Sesong: Når føret tillater det, normalt sett fra 1.februar til 15.april

Guidet trugetur

Bli med oss på tur med truger. I noen typer terreng og snøforhold kan det være vanskelig å ta seg frem med ski på beina, da er truger et godt alternativ. Bli med på guidet trugetur og opplev vårt flotte vinterlandskap. Vinteren i Femundsmarka gir et fantastisk lys og vi vil i samarbeid legge til rette for en flott opplevelse. Turen starter med en innføring i hvordan bruke truger og litt om historien for bruk av truger. Vi tar oss en pust i bakken underveis med servering av varm drikke.

Tid: På bestilling, fredag, lørdag eller søndag.

Varighet: 3-4 timer

Pris: 500,-

Sesong: 1.februar-1.april

3-dagers isfisketur

Rundt oss har vi mange vann, der store, fine fisker lurer. Bli med oss på tur inn til disse vannene. Vi tilbyr 3-dagers opplegg med isfiske, ski/ truger, god mat, overnatting i lavvo. Vi kan oppleve harde vinterstormer, fine vinterdager, kalde, stjerneklare netter, vi vet aldri hva vi får. Men uansett vær, sover vi trygt og godt inne i varm lavvo. Fra bilparkering er det 3 km med jevn stigning å gå inn til campen. Vi går i eksisterende scooterløyper, på ski evt. truger for den som foretrekker det.

I løpet av turen vil du lære om villmarksliv, isfiske og forhåpentligvis kunne få en fisk på kroken. Turen opp til campen krever noe fysisk form, og du må ha med deg vinterutrustning for 3 dager ute.

Tid: På bestilling, fredag til søndag

Varighet: 3 dager

Sesong: 15.februar til 15.april

Pris: 4500,-

Inkludert: Overnatting, all mat, lån av fiskeutstyr, evt. lån av truger og guide

Kontakt oss i dag!